Bristot Buongusto – Koffiebonen – 1000 gram
Bristot Buongusto is een sterke Italiaanse koffie die zich het beste leent als basis voor melkvarianten, zoals Cappuccino en Latte Macchiato. Deze koffiebonen hebben een donkere cremalaag en de voor Caffé Bristot zo karakteristieke nootachtige smaak.
Een sterke Italiaanse koffie die zich het beste leent als basis voor melkvarianten, zoals Cappuccino en Latte Macchiato. Een donkere branding van Arabica-bonen uit Midden-Amerika en drie soorten Robusta-bonen uit Afrika. Deze koffiebonen hebben een donkere branding en een mooie goudkleurige cremalaag en de voor Bristot zo karakteristieke nootachtige smaak. Deze koffie heeft naast zijn nootachtige smaak iets zoets, bijna chocolade-achtig.
Caffé Bristot
Domenico Bristot was de oprichter van de koffiebranderij dat vandaag de dag nog steeds zijn naam draagt. Zijn harde werk, het vermogen, geluk, en intuïtie waren de ingrediënten voor zijn succes, net als voor veel mannen van zijn tijd. Nog erg jong verhuisde Domenico naar Wenen, een van de “Belle Epoque” hoofdsteden, een smeltkroes voor filosofen, schrijvers, wetenschappers en ondernemers. Hij onderhield verschillende belangrijke vriendschappen. Tussen deze, een in het bijzonder was beslissend voor zijn toekomst: hij ontmoette een koffiebrander die hem introduceerde in de fascinerende wereld van de koffie. Eenmaal terug in Italië in 1919 richtte hij zijn eigen kleine branderijfabriek op waar hij alle eigenaardige mengtechnieken zou kunnen toepassen die hij geleerd had in Wenen. Jaren later, dankzij experimenteren en onderzoeken, kon hij eindelijk het beoogde resultaat bereiken: een koffie met een intens aroma, zoete smaak, fruitig, zeker anders dan de koffie aangeboden in die jaren. Dit is het geheim voor het Torrefazione Bristot-succes: eigenaardig branden, nauwkeurigheid in het onderzoek van de beste afkomst, samen met passie voor de uitmuntendheid. Dat alles voor een koffie met unieke zintuigen.
De Dolomieten bergstreek van de provincie Belluno in de regio Veneto wordt gezien als de bakermat van de Italiaanse ijsmakers. Caffé Bristot werd in 1919 opgericht in de stad Belluno en toen de ijsbereiders zich gingen verspreiden door heel Europa namen velen de Bristot koffie uit hun eigen streek mee. Zo verwierf Bristot de cultstatus van ijssalon koffie.
Er zijn nog geen recensies.