Costa Rica Tarrazu Amapola – vers gebrand – 1000 gram
Costa Rica Tarrazu Amapola vers gebrand.
Boeren die bijdragen aan deze regionale blend hebben hun plantage tussen 1.400 en 1.500 meter boven zeeniveau. Door de grotere hoogte en lagere temperaturen rijpt het koffievrucht langzamer, waardoor een dichtere boon ontstaat met tonen van fruit en chocolade. Strikt harde bonen (SHB)Strictly Hard Bean (SHB) geeft de hoogte aan waarop de koffie werd verbouwd. Een koffie moet op 1.200 meter boven zeeniveau of hoger worden verbouwd om als SHB te worden beschouwd. Door de grotere hoogte en lagere temperaturen rijpt het koffievrucht langzamer, waardoor een dichtere boon ontstaat. Europese voorbereiding (EP)EP staat voor European Preparation. Het betekent dat bonen worden gesorteerd en gecontroleerd op defecte bonen of vreemd materiaal.Koffie in Costa Rica. Dankzij onvermoeibare innovaties, het grote aantal koffievariëteiten, uitgebreide technische kennis en aandacht voor koffieproductie, is Costa Rica een van de meest geavanceerde koffieproducerende landen in Midden-Amerika.
Er zijn nog geen recensies.