imro-caffeïne-vrije-koffie-bonen-décafé
Decaf – Décafé
Onze Cafeïnevrije Arabica is een met zorg samengestelde en gebalanceerde melange van koffie uit Afrika en Zuid- en Centraal Amerika. Brasils vormen een mooie zachte basis en prachtige Guatemala’s zorgen voor een fijne aciditeit. De chocolade en fruitige tonen worden o.a. door de Peru Chanchamayo toegevoegd. Het fijne pitje komt hierbij uit Uganda.
Na het melangeren wordt met veel zorg de cafeïne aan de koffie onttrokken.
De methode die wij toepassen voor onze koffie is de CO2-methode. Deze methode maakt gebruik van koolstofdioxide in hyperkritische toestand. Dit betekent dat het zich op de rand van vloeistof- naar gastoestand bevindt. De CO2-methode heeft het grote voordeel dat er geen (giftige) oplosmiddelen aan te pas komen. Verder is deze methode zeer milieuvriendelijk en de reststof cafeïne gaat naar farmaceutische en voedingsindustrie.
Brandprofiel: Middel
Smaakprofiel: Vol en krachtig, fruitig, melkchocolade.
Er zijn nog geen recensies.