Shonora Excellent Specialty. 1000 gram ongemalen bonen. Guji Gerba Dogo Grade1 Natural. Direct Trade. Single Origin. The Original by Rich.Exclusive.

 59,95

Ingrediënten

Guji Specialty ongemalen Arabica Koffiebonen Grade 1 Natural.

Aantal artikelen in verpakking

1 stuk(s)

Bijzondere Bewaarvoorschriften

Kamertemperatuur

Fabrikant Naam

Shonora Trading PLC Geïmporteerd door Rich.Exclusive.Coffee

Fabrikant Adres

Addis Ababa Nefas Silk – Lafto Guji Oromia Ethiopië

Soort koffie

Koffiebonen

Compatibiliteit koffiezetapparaat

Compatibel met Espressomachine, Compatibel met Filter-koffiezetapparaat

Smaakintensiteit

Mild

Branding

Medium gebrand

Geschikt voor soort koffie

Americano, Espresso

Cafeïnevrij

N

Dieetvoorkeur

Niet van toepassing

Rainforest A Certified

Y

UTZ gecertificeerd

Y

Aantal koffieverpakkingen

1 verpakkingen

Verpakkingsinhoud

1000 gram ongemalen gebrande koffiebonen

Proefpakket

Nee

Biologisch afbreekbaar

Ja

Verpakkingsgewicht

1 kg

Verpakking lengte

19.50 cm

Verpakking breedte

20 cm

Verpakking hoogte

10 cm

Adres verantwoordelijke marktdeelnemer in de EU

Deze informatie volgt nog, Ces informations suivront bientôt

E-mailadres verantwoordelijke marktdeelnemer in de EU

Deze informatie volgt nog, Ces informations suivront bientôt

Naam verantwoordelijke marktdeelnemer in de EU

Deze informatie volgt nog, Ces informations suivront bientôt

Product gewicht

1000 g

Telefoonnummer verantwoordelijke marktdeelnemer in de EU

Deze informatie volgt nog, Ces informations suivront bientôt

EAN

8720589544352

Categorieën

Koffie Koffiebonen Eten & Drinken Frisdrank, sap, koffie en thee

Merk

Rich.Exclusive.Coffee

Geschikt voor type koffie

Espresso, Americano

Geschikt voor type koffiezetapparaat

Filter-koffiezetapparaat, Espressomachine

SKU: 9300000074012246 Categorie:
Uw recensie toevoegen

Familie Shonora
Familie Shonora is de enige high grader in de ‘Ethiopian coffee exchange commodity (Ex)’ en zij zijn de hoogste q grader 87.5 (score 87-88) in trabocca coffee company, Nordic approach en sucafina ook in 2020.

De Koffie
De koffie die we leveren komt van de eigen landbouwgrond van familie Shonora en zij produceren elk jaar dezelfde koffie: de cupping-score is altijd hetzelfde. Zij waren de eerste mensen die 25 jaar geleden koffie begonnen te produceren in het gebied in Guji. Zij zijn ook een van de eersten die zich stationeerde voor droge en gewassen koffie-industrie en deze in de Guji-zone hebben geplant. In de plaatsen Shakicha en Gerba. Het bedrijf is vernoemd naar de vader van familie Shonora. Hij is de eerste persoon die Guji-koffie is gestart, hij is 82 jaar oud. Zij zijn de enige die de koffiespecialiteit 96 scoren op de koffiebeurs in Ethiopië en familie Shonora scoort 87,5 op andere internationale bedrijven zoals Traboca-koffiebedrijven, Falcon-koffiebedrijven, Scandinavische koffiebedrijven, Atlantic-koffiebedrijven, vakbonden handgebrande bedrijven in Londen, al deze bedrijven geven Shonora een uitstekende score.

De plantage
De koffieplantage ligt op een hoogte van > 2100 – 2300 meter boven zeeniveau in het Guji-gebied in de regio Oromia in Zuid-Ethiopië.
De Arabica bonen hebben een uitzonderlijke cupping-score. Guji-koffie biedt een complex, maar uitgebalanceerd cup- profiel dat het goed doet in zowel filter- als espresso- machines.

De bonen
De bonen uit de Guji regio zijn van Grade 1 kwaliteit, type Specialty, soort Natural. Dit is de best mogelijke koffieboon, van de hoogst mogelijke kwaliteit. Wij hebben zelf in samenwerking met een hoog aangeschreven branderij een brandprofiel samengesteld met behulp van geavanceerde computertechniek. Wij zijn tenslotte exclusief distributeur voor deze koffie.

Cup profiel
Cup profiel: kruidig, citrus, medium body- en- zuurgraad.

Biologisch
Er zijn geen chemische meststoffen toegepast.
De Koffie die in het gebied wordt verbouwd, bevat geen chemische meststoffen. Het wordt op natuurlijke wijze gekweekt op grond die rijk is aan verschillende voedingsstoffen en wordt bemest met dierlijke mest en bladeren welke van bomen zijn gevallen en tot compost zijn geworden.

Wat is Excellente Specialty Koffie? En waarom mogen wij zeggen dat we de beste koffie ter wereld aanbieden?

Specialty Coffee

De Specialty Coffee Association (SCA) is de wereldwijde belangenbehartiger van koffie en barista’s en heeft een beoordeling-systeem voor koffie ontwikkeld met een schaal van 0 tot 100.

Als internationaal gekwalificeerde kwaliteitscontroleurs een bepaalde arabicakoffie gemiddeld 80 punten of meer toekennen, mag die koffie als specialty coffee worden verkocht.

Vaak wordt voor zulke koffie hogere prijzen betaald, dus is het voor koffieboeren interessant om te streven naar het leveren van specialty coffee. Hiervoor hebben ze een koffievariëteit nodig die bekendstaat om de delicate smaken. Zij moeten die koffie onder ideale groeiomstandigheden neerzetten op hun plantages.

Vervolgens moeten de koffiebessen optimaal rijpen en op ideale rijpheid worden geplukt. Ook de verwerking daarna moet zorgvuldig gebeuren, want een klein foutje kan desastreuse gevolgen hebben voor de smaak van de koffie.

Als de geplukte koffie is verwerkt tot groene bonen, vindt een eerste check plaats. Alleen als de groene bonen geen afwijkingen vertonen (niet onrijp, overrijp of aangetast door ongedierte of schimmel) en gelijkmatig van grootte zijn, kan de koffie in aanmerking komen voor het predicaat specialty coffee.

Hierna wordt de koffie ’gecupt’, oftewel onderworpen aan een proef- test nadat deze is gebrand en bereid volgens een standaard protocol. De kwaliteitscontroleurs beoordelen de koffie op 10 verschillende punten, waarbij voor eventuele ‘defecten’ 2 tot 4 punten per kop in mindering wordt gebracht.

Minimaal 5 kwaliteitscontroleurs moeten een koffie beoordelen, en voor de uiteindelijke score wordt het gemiddelde genomen van alle controleurs samen. Als een koffie gemiddeld 80 punten of hoger scoort, is het specialty coffee.

En dan zijn er nog toevoegingen voor koffies die exceptioneel hoog scoren: zeer goed (80-84,99), excellent (85-89,99) of uitmuntend (90-100).

Daarna is het aan de brander om het potentieel aan smaken optimaal uit de groene bonen te halen met het brandproces. En uiteindelijk moet de barista de gebrande bonen met zorg behandelen bij het malen en bereiden.

Naast de minimale score van 80 punten, is het van belang de hele keten met aandacht te behandelen, waarbij wordt uitgegaan van kwaliteit in plaats van kwantiteit. Dit is precies waar Specialty koffie voor staat. Daarbij is traceerbaarheid een belangrijk onderdeel. Veel specialty coffee branders of espressobars geven dan ook informatie over waar de koffie vandaan komt, soms zelfs met de cuppingscore. Zoals wij dat doen.

De benaming specialty coffee werd voor het eerst gebruikt door Erna Knutsen, in een artikel in het vakblad Tea & Coffee Trade Journal, in 1974. Ze omschreef deze koffie als kwalitatief hoogwaardig en geproduceerd in optimale microklimaten. Knutsen pleitte er toen al voor deze koffies rechtstreeks te verkopen aan branders en handelaren, en de koffie niet in blends te gebruiken. Wij verkopen de meest pure vorm! Zelfs de Grade1 Natural boon, wat bekend staat als de meest delicate boon, welke het moeilijkst is om te behouden en er een goed eindproduct uit te krijgen. Maar wij gaan altijd voor het allerbeste, zonder enige concessie.

Specialty coffee wordt doorgaans als single origin (alle bonen komen uit hetzelfde land of gebied) verhandeld, omdat de specifieke smaakkenmerken daarin het best tot hun recht komen. Ofwel, de term Specialty zegt feitelijk alleen iets over de cuppingscore.

Koffiecupping is een gestandaardiseerde proefmethode welke door de SCA is bepaald.
Deze methodologie vormt een standaard cupping methode die objectiviteit tijdens het proeven & beoordelen van koffie moet garanderen.

Aan de hand van cupping (een proef test) wordt de koffie op 11 criteria beoordeeld, namelijk fragrance/aroma, smaak, nasmaak, aciditeit, body, balans, zoetheid, clean cup, uniformiteit, overall en defecten.

Over het algemeen wordt koffie verbouwd in de ‘Bean Belt’, tussen de Kreeftskeerkring en steenbokskeerkring, waar het tropische klimaat heerst dat nodig is om bomen te laten gedijen. Speciale koffie wordt doorgaans verbouwd in drie continenten: Zuid- en Midden-Amerika, Azië en Afrika.

Onze arabica Koffiebonen worden verbouwd op een hoogte van > 2100 – 2300 meter in het Guji-gebied in de regio Oromia in Zuid-Ethiopië, wat bekend staat als dé regio voor Specialty koffie zoals de bekende regio’s in Frankrijk dat zijn voor wijnen.

De best mogelijke koffie

Mogen we dan zeggen dat we de best mogelijke koffie aanbieden?

 • Op basis van de door de SCA opgestelde criteria, absoluut: JA.
 • Want de Cuppingscore van onze Shonora koffie is 87,5 (score 87-88).
  Dit is dus uitzonderlijk hoog en mag zelfs het predikaat excellent voeren.
 • Als omschreven, “is de traceerbaarheid een belangrijk onderdeel bij Specialty koffie”
  Wij kopen zelf rechtstreeks rauwe bonen in bij de familie Gata in Ethiopië. Wij weten álles over onze koffie.
  Wij hebben de volledige keten inzichtelijk, sterker nog, wij creëren zelf een groot deel van de keten.
  Want wij transporteren zelf, branden in eigen beheer. Verpakken én verkopen zelf en laten zelf versturen.
 • Onze bonen zijn ook nog eens biologisch.
 • Onze koffie is single origin. (alle bonen komen uit hetzelfde land of gebied).
 • Shonora Coffee komt uit de ‘Bean Belt’ en is verbouwd op hoogte van > 2100 – 2300 meter.
 • De familie Gata, wie achter Shonora Coffee zit, zijn de enige die de koffiespecialiteit 96 scoren op de koffiebeurs in Ethiopië en de familie scoort 87,5 op andere internationale bedrijven zoals Traboca-koffiebedrijven, Falcon-koffiebedrijven, Scandinavische koffiebedrijven, Atlantic-koffiebedrijven, vakbonden handgebrande bedrijven in Londen, al deze bedrijven geven Shonora een excellente score.

De smaak

Maar bovenal, wat voor u belangrijk is: de smaak.
Al is smaak subjectief, geloven wij dat deze koffie uitzonderlijk lekker is.
Mild, kruidig, delicaat, mist bitterheid waardoor het zacht is en fris. Het voelt alsof het smelt op de tong.
Deze koffie blinkt uit in zijn eenvoud en complexiteit tegelijk. Zonder toevoegingen van suiker en melk,
dit is misschien wel de meest prestigieuze koffie die u tot nu toe heeft gedronken.
Het water zal u in de mond lopen, alleen al bij de geur die het ventiel vrij laat.

Verwen uzelf, verras uw zintuigen. Prikkel uw smaakpapillen en gun uzelf het beste van het beste wat de natuur te bieden heeft.

Met liefde ingekocht en verwerkt tot perfect eindproduct bij u thuis, met liefdevolle groet,

Richard en Sigrid van Wijngaarden – Lokkertsen
Gepassioneerd koffie importeurs met liefde voor koffie.

User Reviews

0.0 uit 5
0
0
0
0
0
Write a review

Er zijn nog geen recensies.

Plaats de eerste recensie voor “Shonora Excellent Specialty. 1000 gram ongemalen bonen. Guji Gerba Dogo Grade1 Natural. Direct Trade. Single Origin. The Original by Rich.Exclusive.”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Shonora Excellent Specialty. 1000 gram ongemalen bonen. Guji Gerba Dogo Grade1 Natural. Direct Trade. Single Origin. The Original by Rich.Exclusive.
Shonora Excellent Specialty. 1000 gram ongemalen bonen. Guji Gerba Dogo Grade1 Natural. Direct Trade. Single Origin. The Original by Rich.Exclusive.

 59,95

Koffie-zaak.nl
Logo